A HOBBIT - HANGOSKÖNYV - 2 CD -

April 17, 2019

J. R. R. Tolkien - A HOBBIT - HANGOSKÖNYV - 2 CD -

Letölteni A HOBBIT - HANGOSKÖNYV - 2 CD - könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A Hobbit, mint Tolkien sok más írása, gyermekeinek szóló történetként indult. Először 1937-ben jelent meg és ma méltán világhírű gyermekmese. De több is ennél. Mindenkihez szól, akiben még ott él a gyermek.

A világ, ahol játszódik, korai változata Középföldének. De már megtalálhatók benne a Tolkien világának legfontosabb alkotóelemei; tündék, törpök, hobbitok, Gandalf a mágus, és felbukkan a Gyűrű is. Magában is elbűvölő mese, mely egyben A Gyűrűk Urának előzménye.

Bővebb információért kattintson a képre!

A HOBBIT - HANGOSKÖNYV - 2 CD -

Könyv adatok
Cím: A HOBBIT - HANGOSKÖNYV - 2 CD -

Szerző: J. R. R. Tolkien

Kiadó: Kossuth Kiadó

Oldalszám: 740 oldal
Megjelenés: 2006. január 01.
ISBN: 9630949318

Olvasni online A HOBBIT - HANGOSKÖNYV - 2 CD - könyv ingyen

John Ronald Reuel Tolkien - nevének népszerű rövidítése J. R. R. Tolkien - (Bloemfontein, 1892. január 3. – Bournemouth, 1973. szeptember 2.)

Filológus, az Oxfordi Egyetemen az angolszász nyelv professzora 1925 és 1945 között, és az angol nyelv és irodalom professzora 1945-től 1959-ig, de neve a nagyközönség körében inkább írói és költői munkái miatt ismert.

A tudományos életen kívül Tolkient leggyakrabban A Gyűrűk Ura, valamint az ezt megelőző A hobbit - A babó szerzőjeként ismerik. Középfölde eredetével és történelmével foglalkozó könyve, A szilmarilok szintén igen ismert. E művek folyamatos és időtálló népszerűsége alapozta meg Tolkien hírnevét a modern fantasy atyjaként. Kevéssé ismert művei közé tartoznak A sonkádi Egyed gazda, A woottoni kovácsmester, a Bombadil Toma kalandjai valamint a Kóborló és a varázsló című, prózai vagy verses mesék, utóbbi történeteket főként gyermekeinek írta.Leghíresebb műve, a háromkötetes A Gyűrűk Ura regény. A regény megírása csaknem tíz évbe telt.

comments powered by Disqus