A KISLÁNY, AKI ISTENT JÁTSZOTT

April 17, 2019

Dan Lungu - A KISLÁNY, AKI ISTENT JÁTSZOTT

Letölteni A KISLÁNY, AKI ISTENT JÁTSZOTT könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Az általános iskolás kislány a nagyszüleivel él egy romániai kisvárosban, miközben óvónő anyja Rómában cselédként dolgozik, hogy ezzel segítsen a család anyagi helyzetén. Az anya négy éven keresztül nem látja gyermekét, a kislány pedig elhagyatottságában kitalál egy magányos játékot: sivár, lakótelepi toronyház tetején Istent játszik. Elképzeli, hogy varázslattal befolyásolni tudja a profán dolgokat, megváltoztathatja a sorsszerűen bekövetkező eseményeket. A vágyak és a brutális valóság feszültség végigkíséri a történetet a regény romániai és olaszországi helyszínein. Az idősebb és fiatalabb nemzedékek érdekei valamint a keleti és nyugati életformák közötti különbségekkel nap mint nap szembesülő édesanya, a hasonló sorsú, megalázott,és számkivetett honfitársak között talál menedéket és barátnőt Róma távoli külvárosában, így saját tapasztalatai a menekült sorstársak színesen kalandos, érdekfeszítő élettörténeteivel is kiegészülnek. A várva várt, de mindig késleltetett hazatérés, a többször megálmodott karácsony a kislány meg az édesanyja számára is tartogat meglepetést.A KISLÁNY, AKI ISTENT JÁTSZOTT

Könyv adatok
Cím: A KISLÁNY, AKI ISTENT JÁTSZOTT

Szerző: Dan Lungu

Kiadó: Kossuth Kiadó

Oldalszám: 416 oldal
Megjelenés: 2018. március 29.
ISBN: 9786155761584
Méret: 235 mm x 155 mm x 25 mm

Olvasni online A KISLÁNY, AKI ISTENT JÁTSZOTT könyv ingyen

1969-ben született, Botoºani-ban. Jelenleg Iaºiban él, előadótanár az Alexandru Ioan Cuza Tudományegyetem Szociológia Karán.

Az új generáció legtöbbet méltatott és fordított tagja, eddig bolgár, francia, görög, lengyel, német, olasz, spanyol, szlovén és török nyelveken olvasható. Hét könyve jelent meg, és számos irodalmi díjat nyert. A Hogyan felejtsünk el egy nőt a legújabb regénye.(A fotót Matei Bejenaru készítette.)

A Magvető Kiadónál megjelent műveiHogyan felejtsünk el egy nőt (2010)
comments powered by Disqus