A McDonald's gyermekei - A világ McDonaldizálódása

April 17, 2019

Paul Ariés - A McDonald

Letölteni A McDonald’s gyermekei - A világ McDonaldizálódása könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

2. kiadás

Több mint 20 év telt el a kötet első megjelenése óta, de a neves francia szociológus Paul Aries leleplező műve aktuálisabb mint valaha. Időközben feldühödött francia parasztok, a mozgalmár Jose Bové vezetésével, leromboltak egy McDonald’s étteremet, de a McDonaldizálódás folyamatát nem tudták lelassítani.

A szerző 2000-re 20.000 McDonald’sot jósolt, 2018-ban már közel 40.000 üzlet működik, napi 50 millió vásárlóval. A felnövő nemzedékek globális kommunikációs és gasztronómiai kultúrájában a McDonald’s jelenség mára megkerülhetetlenné vált. A “szép új világ” elképzelhetetlen nélküle!

A könyv, amit az olvasó kezében tart a McDonaldizálódott ember fiziológiai és pszichológiai metamorfózisát, egyéniségének feloldódását mutatja be a globalizáció terében. A McDonald's nem egyszerűen az étkezési kultúra egy változata, hanem a globalizáció korának táplálkozási laboratóriuma. Félreértés ne essék: a McDo sokkal távolabb áll nagyanyáink főztjétől, mint az elképzelhető legegzotikusabb étel, a globalizáció emberének azonban ez már fel sem tűnik.

A McDonald’s gyermekei - A világ McDonaldizálódása

Könyv adatok
Cím: A McDonald’s gyermekei - A világ McDonaldizálódása

Szerző: Paul Ariés

Kiadó: L Harmattan Könyvkiadó Kft.

Oldalszám: 252 oldal
Megjelenés: 2018. december 12.
Kötés: Kartonborított, ragasztott
ISBN: 9789634144359

Olvasni online A McDonald’s gyermekei - A világ McDonaldizálódása könyv ingyen

comments powered by Disqus