A DIKTÁTOROK ISKOLÁJA - KOMÉDIA KILENC KÉPBEN

April 17, 2019

Kastner, Eric - A DIKTÁTOROK ISKOLÁJA - KOMÉDIA KILENC KÉPBEN

Letölteni A DIKTÁTOROK ISKOLÁJA - KOMÉDIA KILENC KÉPBEN könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A huszadik századi irodalom számos jelentős írójához hasonlóan Erich Kästner is úgy él a köztudatban, mint a gyermekirodalom mestere, hiszen A két Lotti, A repülő osztály, az Emil és a detektívek mindannyiunk kedves olvasmányai. Kästner azonban nem csak ifjúsági regényeket írt, tollából verseskötetek, esszék, színházi és filmkritikák, felnőtt regények és forgatókönyvek születtek, 1956 pedig egy színdarabbal, A diktátorok iskolájával jelent meg olvasói előtt.

Az 1957-es színházi ősbemutatón a közönséget megrémisztette a téma, hogy mennyire egyszerű akaratától megfosztani egy egész népet, és a teljhatalommal rendelkező diktátor, ha elbukik, észrevétlenül lecserélhető egy másikra.

“Ez a könyv egy színdarab, és húsz éve tervezem, hogy megírom. Akkoriban sokan, köztük a szerző is, elvesztették minden reményüket, viszont nyertek egy tapasztalatot. A német példából megtudták, hogy az ember, külsődleges hasonlóságának megőrzése mellett, a felismerhetetlenségig eltorzulhat. A műnek célja van. A terv húszéves, a cél régebbi, a téma pedig, sajnos, nem avult el. Vannak krónikus aktualitások.”

A DIKTÁTOROK ISKOLÁJA - KOMÉDIA KILENC KÉPBEN

Könyv adatok
Cím: A DIKTÁTOROK ISKOLÁJA - KOMÉDIA KILENC KÉPBEN

Szerző: Kastner, Eric

Kiadó: Partvonal Kiadó

Oldalszám: 120 oldal
Megjelenés: 2008. szeptember 15.
Kötés: Kötött
ISBN: 9789639644939

Olvasni online A DIKTÁTOROK ISKOLÁJA - KOMÉDIA KILENC KÉPBEN könyv ingyen

comments powered by Disqus