A Duna - Utazás a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig

April 17, 2019

Nick Thorpe - A Duna - Utazás a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig

Letölteni A Duna - Utazás a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

““A keletről nyugatról tartó dunai utazásom célja a folyó mentén élő emberek életének és gondolkodásának a megismerése és bemutatása - írja Nick Thorpe A Duna - utazás fölfelé a folyón a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig című könyvében, majd így folytatja: - 2011 márciusában indultam útnak a romániai Duna-deltából, és utamat többször megszakítva, 2012 márciusában értem el a folyam németországi forrásvidékét. Az utazások között vissza-visszatértem Budapestre, hogy tudósítóként keressem a kenyeremet, és némi időt töltsek a családommal. Többnyire autóval keltem útra, de gyalogoltam, bicikliztem, utaztam hajóval, vonattal, repülővel és egyszer, a szerbiai Kladovóban, Matthew fiam gördeszkáján is. Minden létező alkalommal úsztam a folyóban, főként nyáron, kora reggelenként, időnként alig haladva az erős, hat kilométer per órás sodrásban, de volt, hogy a gátak közelében megbúvó tavakban vagy a holtágakban mártóztam meg … Szeretném hinni, hogy egyszerre vagyok nyugati utazó, aki újra felfedezi a Keletet, és keleti utazó, aki újra felfedezi a Nyugatot.”
A “kék Duna” egyszerre választja el és köti össze Európa két felét. A BBC tudósítója, Nick Thorpe keletről nyugatra tartó, egyéves utazásán keresztül új fényben láttatja a mai Európát. Könnyed és személyes hangvételű, vicces és egyedülálló leírásában pontos képet fest az itteni emberekről, a történelemről és a lenyűgöző tájakról. Mi többet várhatnánk egy rendhagyó útikönyvtől?
Képek a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig.
Európa egyik legnagyobb folyója számtalan művészt, köztük fotográfust inspirált már. A folyó mindegyiküknek más és más arcát mutatta meg. Nem csak azért, mert koronként és műfajonként eltérő, mi látható és mutatható meg a Dunából, hanem a vele foglalkozó alkotók miatt is. Ki és hogyan pillant rá? Mire fordít különös figyelmet? Dunaképp címen fotókiállítás nyílik a Capa centerben április 16-án, hétfőn 18 órakor.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

A Duna - Utazás a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig

Könyv adatok
Cím: A Duna - Utazás a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig

Szerző: Nick Thorpe

Kiadó: Scolar Kiadó és Szolgáltató Bt.

Oldalszám: 352 oldal
Megjelenés: 2015. november 03.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789632445984
Méret: 150 mm x 230

Olvasni online A Duna - Utazás a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig könyv ingyen

comments powered by Disqus