A KÖLTŐ ÉS A MACSKA - NOVELLÁK - WASS A. SOR. 32.

April 17, 2019

Wass Albert - A KÖLTŐ ÉS A MACSKA - NOVELLÁK - WASS A. SOR. 32.

Letölteni A KÖLTŐ ÉS A MACSKA - NOVELLÁK - WASS A. SOR. 32. könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A kötet a szerző emigrációban írt, már életében megjelent novelláit tartalmazza. Ezekben az Amerikában írt novellákban már az élet ezer színe tükröződik vissza, noha témaválasztásában mindig megmarad az általa leginkább ismert és így könnyebben megálmodható világhoz - a kényszerből elhagyott szülőföldhöz. A valóságban ő a költő, aki megírja a romokban heverő város történetét, amelyet elhagytak az emberek, de ő a macska is, aki nem az emberekhez, hanem a házakhoz - a földhöz - tartozik, és ott marad a romok között, remélve, hogy lesz majd valaki, aki a várost romjaiból újjáépíti. Minden írásán érződik, hogy nem látomást szeretne sugallni, hanem reményt, hogy érdemes álmodni és harcolni az új magyar világért.

A KÖLTŐ ÉS A MACSKA - NOVELLÁK - WASS A. SOR. 32.

Könyv adatok
Cím: A KÖLTŐ ÉS A MACSKA - NOVELLÁK - WASS A. SOR. 32.

Szerző: Wass Albert

Kiadó: Duna International Könyvkiadó Kft.

Oldalszám: 300 oldal
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789633540022

Olvasni online A KÖLTŐ ÉS A MACSKA - NOVELLÁK - WASS A. SOR. 32. könyv ingyen

Gróf szentegyedi és cegei Wass Albert (Válaszút, 1908. január 8. – Astor, Florida, 1998. február 17.) erdélyi magyar író és költő.

Egyik leghíresebb könyve a Kard és kasza, amelyben több generáción keresztül tekinti át a magyar történelmet, 1050-től egészen a jelenkorig, a saját, ősi nemzetségének történetén keresztül.

Wass Albert 1944-től Németországban, majd 1952-től haláláig az Amerikai Egyesült Államokban élt.

Nicolae Ceaușescu zsarnoksága éveiben Romániában betiltották a könyveit, Magyarországon pedig csak a rendszerváltás után kezdték el megjelentetni műveit, addig szinte ismeretlen volt az országban.

Népszerűsége Magyarországon tehát csak ezután (az 1990-es évektől) kezdődött meg és azóta is folyamatosan növekszik.

A 2005-ös Nagy Könyv című magyarországi felmérés eredményei szerint az egyik legkedveltebb magyar író.
A funtineli boszorkány című művét [4] az olvasók a legnépszerűbb 12 magyar regény közé választották, az 50 legnépszerűbb magyar regény között pedig további két műve is szerepel: az Adjátok vissza a hegyeimet! és a Kard és kasza.

comments powered by Disqus