A Kapitány lányai

April 17, 2019

Maria Duenas - A Kapitány lányai

Letölteni A Kapitány lányai könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

New York, 1936. Megnyit Emilio Arenas kis étkezdéje, A Kapitány, a spanyol kolónia egyik központjában, a Tizennegyedik utcában. A világcsavargó Emilio hirtelen halála miatt féktelen lányai nyakába szakad az üzlet minden gondja, miközben elhúzódik a bírósági per az édesapjuk elhalálozása miatt járó kártérítés ügyében. Túl kell élniük egy idegen városban, ezernyi bajtól sújtva. A heves Victoria, Mona és Luz pedig utat tör magának a felhőkarcolók, honfitársaik, sorscsapások és szerelmek között, készen rá, hogy valóra váltsák az álmukat.

A Kapitány lányai sodró, magával ragadó és megindító történet három fiatal spanyol lányról, akiknek át kellett kelniük az óceánon, hogy egy káprázatos nagyvárosban telepedjenek le, ahol vakmerően harcolnak, hogy ráleljenek saját útjukra.

A regény tiszteletadás a nők előtt, akik az árral szemben is kitartanak, és azon bátrak előtt, akik megélték - és élik ma is - a kivándorlás gyakran hősies, és szinte mindig bizonytalan kalandját.


María Duenas Vinuesa 1964-ben született Puertollanóban, Spanyolországban. Az angol nyelv és irodalom professzora a Murcia Egyetemen, de Észak-Amerika különböző egyetemein is dolgozott.
2009-ben került reflektorfénybe Öltések közt az idő című regényével, melyből televíziós sorozat is készült és 25 nyelvre fordították le.
María Duenasnak hét testvére van és Cartagenában él.

A Kapitány lányai

Könyv adatok
Cím: A Kapitány lányai

Szerző: Maria Duenas

Kiadó: GABO KIADÓ

Oldalszám: 624 oldal
Megjelenés: 2019. április 12.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634067740

Olvasni online A Kapitány lányai könyv ingyen

María Dueñas Vinuesa (Puertollano, provincia de Ciudad Real, 1964) kasztíliai születésű spanyol írónő. A Murciai Egyetem angol nyelv és irodalom professzora, de korábban tanított észak-amerikai egyetemeken is. Édesanyja családja a marokkói spanyol protektorátus területéhez tartozó Tetuánban is élt, aminek köszönhetően ez a helyszín visszaköszön irodalmai munkásságában is. Magyarországon az Öltések közt az idő és az Elfelejtett misszió című regénye jelent meg.

2009-ben jelent meg első műve, az Öltések közt az idő című történelmi vonatkozású romantikus regény, mely egy kémmé vált varrónő életét mutatja be. Mindjárt első műve meghozta számára az országos ismertséget, ugyanis több, mint egymillió példányban került eladásra a könyve, melyet húsz nyelvre - köztük magyarra - is lefordították. A magyar kiadás 2012-ben jelent meg a Gabo Kiadó gondozásában. A könyvből egy sorozat is készült, melyet a spanyol Antena 3 csatorna, míg Magyarországon az MTVA sugározta.

2012-ben jelent meg második műve a Mision Olvido. A mű központi figurája Blanca Perea professzor, aki egy kaliforniai egyetemre megy kutatni. A mű 2014-ben jelent meg magyarul, Elfelejtett misszió címmel a Gabo Kiadó gondozásában.

Harmadik regénye 2015 márciusában jelent meg La Templanza címen.

comments powered by Disqus