A csend retorikája

April 17, 2019

Luigi Tassoni - A csend retorikája

Letölteni A csend retorikája könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Luigi Tassoni több tanulmánya jelent már meg magyar nyelven. Írásaiból azonban most első ízben adunk közre magyar nyelvű tanulmánykötetet, mely az elmúlt tizenöt évben született munkáiból válogat. A kiadásban szereplő tanulmányok széles spektrumot ölelnek fel, egyaránt betekintést nyújtanak a szemiotika, a hermeneutika, a filozófia, a művészettörténet és az irodalomelmélet területére is. A szerző nagyrészt olasz, de a magyar irodalomból is vett pédákkal mutatja be a csend, a kihagyás és a hiány szövegszervező funkcióját, illetve tárja fel a nyelv különböző interpretációs mechanizmusait.
Luigi Tassoni (Catanzaro, 1957) a Pécsi Tudományegyetem Romanisztika Intézetének intézetvezetője és Olasz Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára. Kutatásai az olasz irodalomtörténet minden
évszázadára kiterjednek, Szent Ágoston és Dante középkorától egészen a kortárs szerzőkig. Irodalomtörténet mellett szemiotikával és művészettörténettel is foglalkozik. 25 önálló monográfia és több mint 400 tudományos cikk szerzője, 20 irodalmi-kritikai kiadás szerkesztője.

A csend retorikája

Könyv adatok
Cím: A csend retorikája

Szerző: Luigi Tassoni

Kiadó: Virágmandula Kereskedelmi, Szolgáltató és Oktatási

Oldalszám: 228 oldal
Megjelenés: 2017. december 04.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155848001
Méret: 155 mm x 230

Olvasni online A csend retorikája könyv ingyen

comments powered by Disqus