24 karát - Kortárs költők versei Arany János születésének 200. évfordulójára

April 17, 2019

24 karát - Kortárs költők versei Arany János születésének 200. évfordulójára

Letölteni 24 karát - Kortárs költők versei Arany János születésének 200. évfordulójára könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A 24 karát játék és főhajtás a kortárs költők részéről, akik verset - köszöntőt, hommage-t, pastiche-t, parafrázist, balladát - küldtek az Országos Széchényi Könyvtár ünnepi felhívására, és műveiket kézírásos formában is eljuttatták a “Más csak levelenként kapja a borostyánt…” - Kincsek, kultusz, hatástörténet című jubileumi kiállításra. A rövid idő alatt beérkezett mintegy 100 kézirat és írói reflexió kiválóan megmutatta, hogy Arany János verses epikája, költeményei, költői mesterségbeli tudása és zsenialitása, alkotói-emberi attitűdje(i) és egész alakja mélyen, sokszor nem is látványosan, hanem inkább a felszín alatt, benne él, benne zubog a 20. és 21. század embereiben és alkotóiban.
A beérkezett művekből készült válogatás mértékegysége a számok és a nemesfémek igézetében most, játékosan, a karát. Az antológia kortárs alkotóink Arany Jánoshoz való sokféle viszonyát, érzelmét megmutatva hagyja érvényesülni a különféle műfajokban, stílusban, hangvételben megszólaló költeményeket. A változatos formai és tematikai rájátszások, érzelmi-gondolai versreflexiók összességében olyan 100 %-os aranyfedezetet adnak, amelynek kapcsán nyugodtan állíthatjuk: tiszta Arany.
24 karát, 48 alkotó, 50 vers: oszthatjuk, szorozhatjuk, hatványozhatjuk, mindegy, hogy 100 vagy 200, a lényeg, hogy Arany az Arany, az Arany, az Arany.

24 karát - Kortárs költők versei Arany János születésének 200. évfordulójára

Könyv adatok
Cím: 24 karát - Kortárs költők versei Arany János születésének 200. évfordulójára

Kiadó: Országos Széchényi Könyvtár

Megjelenés: 2017. december 18.
ISBN: 9789632006680

Bolti készlet

Olvasni online 24 karát - Kortárs költők versei Arany János születésének 200. évfordulójára könyv ingyen

Sajnos a szerző leírása még nem került hozzáadásra.

comments powered by Disqus