A SIKER HELYE HOLLYWOOD

April 17, 2019

Bokor Pál - A SIKER HELYE HOLLYWOOD

Letölteni A SIKER HELYE HOLLYWOOD könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Egy meghökkentôen izgalmas és tanulságos könyv a bulvársajtó felszíne mögött alig látható amerikai filmbirodalomról. A siker neve Oscar szerzôjétől.
A ricsei születésű Adolph Zukortól és a tolcsvai William Foxtól a modern amerikai sikergyárosokig és Rupert Murdochig terjed a nagy stúdiók regénybe illô története. Ki kicsoda a filmfővárosban, melynek a sztárok csak az arcát adják, nem a lelkét, de még az agyát sem. Mi a stúdiófőnökök, producerek, az ügynökök és a sajtósok helye és szerepe a hierarchiában?

A szerző sosem elégszik meg a tudnivalók gondos összegyűjtésével. Megnyerő őszinteséggel és minden politikai elfogultságtól mentesen ír olyan izgalmas dolgokról is, hogy németek vagy magyarok alapították a filmfővárost, hogy mi az igazság a hollywoodi producerek kicsapongó életmódjáról és alacsony intellektusáról, igaz-e, hogy Hollywoodot európai zsidó bevándorlók alapították és igazgatják napjainkban is?
És közben a fantasztikus sikertörténetek: a két magyar származású stúdióalapító hullámvasút-élete, Lew Wassermann, aki a Hollywood királya nevet is kiérdemelte, Michael Ovitz, az ember, akinél Tom Cruise és annyi más világsztár elôszobázott, Robert Evans és Don Simpson, az amerikai fimgyártás dúvadjai, és a többiek – kiváló elmék és féktelen szenvedélyek a világsikerek hátterében.

A SIKER HELYE HOLLYWOOD

Könyv adatok
Cím: A SIKER HELYE HOLLYWOOD

Szerző: Bokor Pál

Kiadó: Atlantic Press Kft.

Oldalszám: 200 oldal
Megjelenés: 2008. november 27.
ISBN: 9789638516237

Olvasni online A SIKER HELYE HOLLYWOOD könyv ingyen

comments powered by Disqus