A TŰZ NAPJA - POMPEJI REGÉNYE

April 17, 2019

STEPHANIE DRAY - A TŰZ NAPJA - POMPEJI REGÉNYE

Letölteni A TŰZ NAPJA - POMPEJI REGÉNYE könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Pompeji, 79 ősze. Egy ara az esküvőjére készül; a kiszolgált katona a tulajdonában álló gladiátor mindkettőjük sorsát eldöntő harcára; két fiatal lány napi küzdelmét vívja a létfenntartásért, míg az előkelő, fiatal feleség gyermekét várja családja körében. A város lakói, mint bármelyik másik napon, dolgoznak, játszanak, hajszolják az élvezeteket, és senki sem hallgat Sabinusra, aki növekvő aggodalommal figyeli az egyre gyakoribb rengéseket.
Aztán a hegy felrobban. A mennydörgő Vesuviusból apró kövek záporoznak, forró, fojtó hamuval szórja meg a várost. Menekülők áradata önti el a túlélést jelentő kapukhoz vezető utakat, mások a maradás mellett döntenek. Az utókor ismeri a történet tragikus végét - de milyen lehetett ezen a napon pompejinek lenni?

Michelle Moran, a Kleopátra lánya c. bestseller szerzője így ajánlja az olvasók figyelmébe a könyvet:
“A tűz napjában az általam olvasott legtehetségesebb szerzők közül hatan megpróbálják életre kelteni ezeket az embereket és még egy sor másikat, e valaha virágzó településsel, a párviadalok, a szex és a szerencsejátékok városával együtt. A regény mind a hat részét más-más szerző írta, s mindegyikük önmagában is teljes történetet mesél el. De mivel a cselekményük összefonódik, magával ragadó elbeszélés kerekedik egy város végzetéből, ahol a gladiátorok arénáiban, a templomokban, a bordélyházakban és a fogadókban jól megfért egymás mellett a spiritualitás és az istenkáromlás, a nyomor és a fényűző gazdagság.”

A TŰZ NAPJA - POMPEJI REGÉNYE

Könyv adatok
Cím: A TŰZ NAPJA - POMPEJI REGÉNYE

Szerző: STEPHANIE DRAY

Kiadó: I.P.C Könyvek

Megjelenés: 2016. október 19.
Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás
ISBN: 9789636355906

Olvasni online A TŰZ NAPJA - POMPEJI REGÉNYE könyv ingyen

comments powered by Disqus